Categories

АНТИКОРУПЦИСКА ДКСК отвори уште еден предмет за директорката на Клиниката за хемаотологија

Државната комисија за спречување на корупција денеска поднесе прекршочна пријава против директорката на Клиниката за хематологија, Ирина Пановска Ставридис, поради неисполнување на законската обрска за поднесување на анкетен лист за имотната состојба.

Мандатот на директорката  од август 2017 постојано се продолжувач, а анкетните лисотив за имотната состојба ги поднела наеднаш на 15 мај оваа година.

Пријавата до ДКСК ја доставиле анонимни граѓани и лекари, а дополнително ќе се испитува по кој критериум директорката унапредувала лекари во раководители.

Print Friendly, PDF & Email