Categories

ГРЦИЈА Грчкиот парламент се распушти, предвремени избори на 7 јули

Грчкиот претседател Прокопис Павлопулос го прифати барањето од премиерот Алексис Ципрас за предвремени избори и  го распушти парламентот. Изборите треба да се одржат на 7 јули.

Во Грција регуларни избори требаше да се одржат наесен. Предвремените парламентарни избори во Грција доаѓаат по неуспехот на Сириза во европските избори.

Print Friendly, PDF & Email