Categories

УСТАВНИ ИЗМЕНИ Исполнет македонскиот дел од Преспанскиот договор

Со двотретинско мнозинство се излгасаа уставните амандмани со кои се исполнува макеоднскиот дел од Преспанскиот догвор меѓу Грција и Македонија, потпишан на 18 јуни 2018 година. 

За сите амандмани се гласаше ос 81 глас „за“ и ниту еден против.

Б. Ј.

Print Friendly, PDF & Email