Categories

МРЕЖА На полицијата во Нов Зеланд и пукна филмот!

На полицијата во Нов Зеланд и пукна филмот, по многуте пријави до нив дека Фејсбук и Инстаграм не фукнционираат, откако вчера беа мета на сајбер напад, па дел од корисниците не можеа да ги користат нивните услуги.

„Знаеме. И нашиот Фејсбук и Инстаграм не работат. За жал, ние не можеме да сториме ништо околу тоа, затоа што, како што знаете, тие се со седиште во Америка, а ние сме полиција. Затоа ве молиме не ни се јавувајте за да го пријавите тоа кај нас. Навистина ве молиме!“, стои во твитот на полицијата во Нов Зеланд.

М. И.

Print Friendly, PDF & Email