Categories

ВЛАДА Обезбедено е мнозинство за гласање на уставните измени

„Успеавме да постигнеме договор за конечноста на уставните амандмани и уставниот законик со што се обезбедува најмалку 2/3 мнозинство во Парламентот“, се вели во заедничко соопштение на Владата на Република Македонија и новата пратеничка група од ВМРО ДПМНЕ и колицијата.

„Добивме максимално можно добар текст на уставните амандмани и уставниот законик за спроведување на договорот од Преспа со што уште еднаш се потврдува македонскиот идентитет, внатрешна примена на договорот од Преспа и стапувањето на сила на уставните амандмани“, додаваат тие.

Оттаму потврдуваат дека државјанството е македонско/граѓани на Република Северна Македонија.

Д. М.

Print Friendly, PDF & Email