Categories

ИНЦИДЕНТ Судир помеѓу турски чамец и брод на грчката Крајбрежна стража

Турски пловен објект утрово се судри со брод на грчката Крајбрежна стража во близина на островот Имија, чиј турски топоним е Кардак.

За сега нема информации за повредени лица.

Турскиот чамец е префрлен на грчкиот остров Лерос на поправка.

извор: МИА

Содржините кои ЦИВИЛ ги презема од други извори не подлежат на лиценцата Creative Commons 1.0, инаку вообичаена за содржините кои ги објавува оваа медиумска платформа. Ве молиме, консултирајте се со изворот за преземање на таквите содржини

image_pdf image_print
Print Friendly, PDF & Email