fbpx
д-р Арбен Таравари на РТК, 17 април 2024 (фото извор: скриншот од ТВ снимка)
Украинскиот претседател Зеленски даде интервју за АФП на 17 мај 2024 (фото извор: Канцеларија на Претседателот на Украина)

Tag: Јани Макрадули

Макрадули: Популизмот не може да ја заштити животната средина

„Проблемот кај нас секогаш настанува во имплементација на законите. Преговорите ќе отворат едно ново поглавје во третирањето и менаџирањето, зборувањето и активностите поврзани со животната средина“, изјави Јани Макрадули, заменик ...

Макрадули: Поефективно да работиме во иднина и да ја заштитиме природата

Согласно европските политики да ја зголемиме регионалната соработка од аспект на заштитените подрачја, заштитата на биодиверзитетот со едно транспонирање со националните стратегии во регионални стратегии, со едно скалирање на нашите ...

Макрадули: Поефективно да работиме во иднина и да ја заштитиме природата

Согласно европските политики да ја зголемиме регионалната соработка од аспект на заштитените подрачја, заштитата на биодиверзитетот со едно транспонирање со националните стратегии во регионални стратегии, со едно скалирање на нашите ...

Животната средина во Македонија ќе се штити и преку грант-програмата ПОНТ

Заменик-министерот за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули денеска информираше дека во Македонија започнува грант-програмата на Фондот за Природа „Преспа-Охрид“ - ПОНТ, со што ќе се работи на заштита ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER