fbpx
Фото/ Wikimedia commons
Вештачка интелигенција (фото извор: Wikimedia Commons)
Анџела Агелер

Tag: аерозагадување

Фото МИА

Шукова најави проект против аерозагадувањето за Скопје, Куманово, Битола и Тетово

Постојано се преземаат мерки против аерозагадувањето, во рамките на оние надлежности што ги има Министерството за животна средина, посочи министерката за животна средина и просторно планирање, Каја Шукова, која денеска ...

Денес во Битола, во присуство на министерката за животна средина и просторно планирање Каја Шукова и градоначалниците на Битола, Тетово и Куманово, Коњановски, Касами и Димитриевски, шефот на Европската делегација во нашата држава Дејвид Гир и Џани Волпин од  Канцеларијата за проектни услуги на Обединетите Нации (UNOPS) го потпишаа договорот за имплементација на проектот ЕУ за чист воздух.

МЖСПП: 10 милиони евра од ИПА 3 Програмата за животна средина наменети за справување со аерозагадувањето во Скопје, Битола, Тетово и Куманово

Денес во Битола, во присуство на министерката за животна средина и просторно планирање Каја Шукова и градоначалниците на Битола, Тетово и Куманово, Коњановски, Касами и Димитриевски, шефот на Европската делегација ...

Ковачевски: Енергетската трансформација е решението за аерозагадувањето, тоа е приоритет на Владата

Прашањето на загадувањето на воздухот не е прашање што може да се реши за период од 12 месеци, бидејќи е акутно 50 – 70 години. Најголемата причина за високото загадување во ...

СДСМ бара Трајко Славески да закаже вонредна седница на Советот на Скопје за загадениот воздух

„Претседателот на Советот на Град Скопје Трајко Славески што поскоро да закаже вонредна седница на Советот, посветена на загадениот воздух. Состојбата со аерозададувањето во Скопје е алармантна и бара преземање ...

Укинати мерките што беа воведени поради аерозагадувањето, од денес нема бесплатен јавен превоз

Препораките и мерките коишто беа воведени поради аерозагадувањето во Скопје се укинати, а од денеска не важи и одлуката за бесплатен јавен градски превоз. Министерството за животна средина и просторно ...

Кога Супермен лета над Скопје!

На социјалните мрежи се споделува фотомонтажа на ликот на суперхеројот Супермен, седнат врз болнички кревет со маска врз устата. Ова е еден од начините со кои Скопјани се мајтапат на ...

Скопје го надминaл годишниот ЕУ лимит за аерозагадување уште во февруари

Скопје ги надмина годишните дозволени ЕУ граници за аерозагадување уште во февруари. Овие ЕУ лимити денеска се надминати на сите мерни станици во Скопје, освен во Миладиновци, општина Илинден, соопшти ...

Здружените и добронамерни граѓани се силата на едно општество

“Каква разлика прави за мртвите, сиромашните и бездомниците, дали бесмисленото и лудачко уништување е изведено во име на некој тоталитарен режим или во светото име на слободата и демократијата?” Махатма ...

Page 1 of 4 1 2 4

CIVIL MEDIA NEWSLETTER