fbpx
Бранко Тричковски, колумнист
Фото: МИА
ФОТО: Принтскрин

Tag: јавна администрација

Движење на платите во јавната админстрација во Македонија

Од 18.174 денари просечна месечна нето плата кај административните државни службеници во Секретарјатот за спроведување на Рамковниот договор, до 90.215 денари просечна месечна нето плата во Регулаторната комисија за домување, ...

Јавниот сектор очекува нов колективен договор, К-15 едно од поважните прашања

Вработените во јавниот сектор очекуваат потпишување на нов колективен договор со кој се надеваат дека ќе добијат поголеми права од оние што се пропишани во постојните закони и враќање на ...

„Денот на дрвото“ ќе се одработува идната година, или идната недела пред избори?!

На социјалните мрежи се проширија шпекулации дека одработувањето на „Денот на дрвото“ ќе се случи на 10-ти декември, ден пред изборите и во тек на изборниот молк. Тоа отвори многу ...

Гоцевски: Целосна професионализација на јавната администрација

„Стопирање на процесот на партизација на јавната администрација и нејзина целосна професионализација, преку вработување кадри според адекватни критериуми е една од значајните мерки за квалитетни и итни реформи, кои се ...

Узурпација на власта ширум Македонија

Кој раководеше со јавните институции во Битола, кога најголемиот број на директори и директорки, кои земаат плата од даноците што ги плаќаат сите граѓан(к)и , вчера беа на контра-протест, пред ...

Page 2 of 2 1 2

CIVIL MEDIA NEWSLETTER