fbpx
Илустрација: „Одмазда на дрвото“ - Мирослав Стојановиќ-Шуки

Tag: јавна администрација

Презентирана новата Стратегија за реформа на јавната администрација (2023- 2030)

Министерството за информатичко општество и администрација во соработка со СИГМА го организираа настанот: „Современа, Ефикасна и Дигитализирана Јавна Администрација: Визија 2030. Испорака на поквалитетни јавни услуги за граѓаните и приватниот ...

Гир: Стратегиите се онолку добри, колку што е нивната имплементација

Реформата на јавната администрација има апсолутно централна позиција, како за развојот на земјата, така и за нејзините перспективи за членство во Европската Унија, смета евроамбасадорот Дејвид Гир. Во  обраќање на ...

Кичевски: Потребно е системско, а не ад-хок решение за платите на функционерите и јавната администрација

Владата и Министерството за труд и социјална политика јавно застанаа на тоа дека не треба да се одмрзнува платата во овој момент. Владата бара системско решение за платите во јавниот ...

Костадиновска-Стојчевска: Цела јавна администрација треба да добие покачување, но тоа да биде направено системски

„Ги почитувам барањата на вработените во Министерството за култура и стојам на тоа дека цела јавна администрација мора да добие покачување, но тоа да биде направено системски“ изјави министерката за ...

Бисера Стојчевска Костадиновска/Фото:ТВ24

Костадиновска-Стојчевска: Ќе имаме системско решение што трајно ќе го реши проблемот со платите во јавната администрација

Без поддршка ниту еден од министрите немаше да влеземе во овој процес на изнаоѓање на едно системско решение кое што ќе го реши трајно проблемот во однос на платите на ...

Дебата за потребата од законски измени за јавниот сектор и администрацијата

Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженија на граѓани (УПОЗ) организира трибина на која ќе се дебатира за тоа зошто се потребни измени во Законот за вработени во ...

Page 1 of 2 1 2

CIVIL MEDIA NEWSLETTER