fbpx
Бранко Тричковски (фото: Чедо Поповски)
д-р Арбен Таравари на РТК, 17 април 2024 (фото извор: скриншот од ТВ снимка)
Украинскиот претседател Зеленски даде интервју за АФП на 17 мај 2024 (фото извор: Канцеларија на Претседателот на Украина)

Tag: Бислимовски

Бислимоски: Очекуван е ефект кон цените на нафтените деривати по случувањата со Иран и Израел

Ситуацијата на Блискиот Исток и последиците врз цените на нафтата, беше главната тема на денешниот состанок на Бордот на регулатори на Енергетска заедница, а претседателот на Регулаторната комисија за енергетика ...

Бислимоски: Државата изградила меѓу 140 и 150 мегавати, а приватниот сектор повеќе од 900 мегавати, од кои 600 последните две години

„За 30 години независна Македонија изградила само, како држава кажувам, преку државната компанијата ЕСМ, изградила нешто меѓу 140 и 150 мегавати. Сето тоа останато што се изгради во енергетскиот сектор, ...

Бислимоски: Во јануарските сметки за струја нема да има надомест од 200 денари за пристап до мрежа

За да се зголеми довербата кај граѓаните и да знаат дека никој не остварува екстра профит во јануарската сметка за потрошена електрична енергија која граѓаните ќе ја добијат во февруари ...

Бислимоски: Цената на струјата за домаќинствата ќе ја кажува универзалниот снабдувач – ЕВН хоум

Новата одлука за цената на електричната енергија за домаќинствата и малите потрошувачи  ќе ја објави Универзалниот снабдувач - ЕВН хоум, откако претходно Регулаторната комисија за енергетика (РКЕР) ќе направи проверка ...

Бислимоски: Енергетската криза беше мотивирачка и се започна со интензивен циклус на инвестиции во обновливи извори на енергија

Енергетската криза го зголеми темпото на енергетска транзиција и инвестиции во обновливи извори со што се намали значајно цената на електрична енергија преку ден и се создадоа услови за домаќинствата ...

Фото: МИА

Бислимоски: Нови 300 MW капацитет од обновливи извори за енергија ќе бидат приклучени на мрежа годинава

Нови 300 мегават часови инсталиран капацитет од обновливи извори за енергија се очекуваат да бидат приклучени на мрежа годинава, што е двојно повеќе од минатата година, најави  Марко Бислимоски, претседател ...

Page 1 of 2 1 2

CIVIL MEDIA NEWSLETTER