fbpx

Tag: безбедност

За пратениците ќе се изјаснува Комисијата за деловнички и мандатно-имунитетни прашања

„Тој што со намера да го загрози уставниот поредок или безбедноста на Република Македонија ќе предизвика или сериозно ќе се закани со предизвикување експлозија, пожар, поплава или друго општоопасно дејствие ...

Smart Phone with Security Cameras

Во Србија функционира паралелен безбедносен и разузнавачки систем?

Лидерот на српското движење „Доста беше“, Саша Радуловиќ, изјави дека водечкиот опозициски политичар Саша Јанковиќ во 2014 година му признал дека веќе десетина години во земјата функционира паралелен безбедносен и ...

Добро утро со Орданоски

Тајните служби, пред дождот

Пишува: Сашо Орданоски Пред петнаесетина и повеќе години, во полуофицијална посета на Македонија беше дојден тукушто пензионираниот шеф на една од најголемите западни служби за разузнавање, еден постар, негуван господин ...

Предавање за јавниот имиџ на укажувачите (свиркачите)

“Улогата на медиумите во развојот на јавниот имиџ на укажувачите (свиркачите)” беше тема на дискусијата и краткото предавање организирано од Здружението на новинари на Македонија, во соработка со Амбасадата на ...

Добро утро со Орданоски

А правда за „нашата банда“?

пишува: Сашо Орданоски Група од неколку дузини бандити од Косово, најверојатно во соработка со помала група бандити на власт од Македонија (за тоа, малку подолу), во мај 2015 година изведоа вистинска ...

Реформи на безбедносниот систем

Владата на Република Македонија испрати соопштение во врска со постапката за преиспитување на уставноста на членот 175 од Законот за следење на комуникациите. Соопштението го пренесуваме во целост. „Поради нагласен ...

Вратете ни ги тротоарите!

По трагичниот инцидент во кој една граѓанка го загуби животот, откако беше прегазена од возило за достава на стока во сообраќајниот хаос, жителите на скопско Дебар Маало, здружени околу иницијативата ...

Димитриевски: Одбраната на државата, 12 години беше на дното во општеството!

Експертот за одбрана, Максим Димитриевски, пратеник и претседател на Комисијата за одбрана во СДСМ, по повод јубилејoт-25 години од формирање на АРМ, им порачува на припадниците на Армијата, но и ...

Бенг-бенг трговци со смрт

Знам дека овој рафал, на прв поглед, нема да ви биде интересен, но барам од вас, за наше заедничко добро, да го прочитате ова внимателно. И споделете го со што ...

Page 12 of 14 1 11 12 13 14

CIVIL MEDIA NEWSLETTER