fbpx
Џабир Дерала

Tag: безбедност

Финска воведе привремени контроли на внатрешните граници на ЕУ

Пред средбата помеѓу американскиот и рускиот претседател Доналд Трамп и Владимир Путин денеска во Финска е покрената привремена контрола на внатрешните граници на Европска унија, како дел од зајакнување на ...

Грција протерува руски дипломати

Грчката влада одлучи да протера двајца  руски дипломати и да им забрани влез во Грција на други двајца, поради мешање во внатрешните работи на земјата и активности против  националната безбедност ...

Селмани: Полицијата да научи дека новинарите на протести не и се непријатели

Полицијата треба да научи дека новинарите, кои известуваат од протести не и се непријатели, туку исто така професионалци на службена должност, кои треба да се заштитат ако бидат нападнати од учесниците ...

Реформите на безбедносниот систем како предуслов во евроатланските интеграции

Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски, во нардните два дена ќе присуствува на Меѓународната конференција „Реформите на безбедносниот систем како предуслов во евроатланските интеграции“ во Охрид. “Свесноста за потребата од ...

Македонија заостанува зад Европа во безбедноста на сообраќајот на патиштата

Македонија заостанува зад европските држави во однос на безбедноста на сообраќајот на патиштата. Анализите покажуваат дека во земјите од Европската унија во просек има 5,2 жртви во сообраќајот на 100.000 жители, ...

Научна конференција за можни закани по безбедноста во Македонија

Афирмирање на општите утврдени безбедносни вредности, врз експертска анализа на актуелните аспекти на безбедноста и стабилноста е целта на денешната научно-експертска конференција на тема насловена „Безбедноста од аспект на внатрешните актуелни ...

Page 1 of 8 1 2 8

CIVILMEDIA NEWSLETTER