fbpx
Џабир Дерала
Џабир Дерала, Изборен рапорт, 26 окт. 2021 (фото: А. Петровски/ЦИВИЛ)
Стевчо Јакимовски

Tag: дискриминација

Џабир Дерала/ Фото ЦИВИЛ

Вмровците со нов скандал, го предлагаат „антидискриминаторот“ Даштевски за претседател на ДИК

коментира: ЏАБИР ДЕРАЛА Продолжува талкањето по политичките и криминалните беспаќа на вмровската партија на Груевски што ја води неговиот советник за енергетика, познат и како „математичарот“ или „хидро“ Мицкоски. По ...

Јанески: Апатијата на младите е страшна работа!

„Ова се многу предизвикувачки времиња, особено за малцинствата во Македонија. Во изминатите две години, кога станува збор за инклузијата и меѓуетничките односи во Македонија, особено во образованието, по сите проекти ...

Трагични судбини: Смрт од непознати причини и траен инвалидитет од несовесно лекување

Ромите при користење на здравствените услуги секојдневно се соочуваат со многубројни проблеми, а и судскот систем, исто така, „не е на нивна страна“, се жалат активисти на ромските здруженија за ...

Комисијата за заштита од диксриминација ќе го презентира годишниот извештај

Комисијата за заштита од дискриминација денеска ќе го презентира годишниот извештај за 2017 година. Целта на настанот, кој е финансиски поддржа Мисијата на ОБСЕ е информирање на јавноста за резултатите ...

Нов закон за поефикасна заштита од дискриминација

Проширување на основите за дискриминација, унапредување на работата на Комисијата за заштита од дискриминација и нејзина професионализација со цел поефикасно решавање на претставките, дефинирање на нејзините надлежности и кога тие ...

Page 1 of 5 1 2 5

CIVILMEDIA NEWSLETTER