fbpx

Трага

Tag: Охрид

ДСЗИ: Четирите деца со дијабетес матичните лекари ги воделе согласно медицина базирана на докази

На четирите деца со дијабетес мелитус тип 1 од кои две од Охрид, и по едно од Гевгелија и Свети Николе, за првпат им е дијагностицирана болеста по последното влошување на ...

УНЕСКО: Мора да се најде баланс меѓу развојот и заштитата на природните реткости

Статусот на Охрид и Охридското Езеро како светско културно и природно богатство заштитено од УНЕСКО не е доведен во прашање, но мора доследно и во целина да се спроведуваат препораките ...

Регионална школа за безбедност „Идентитет, миграција и новата безбедносна агенда на ЕУ“

Во Охрид денеска ќе биде отворена Регионална летна школа за безбедност на тема „Идентитет, миграција и новата безбедносна агенда на Европската унија“, во организација на Факултетот за безбедност Скопје, Фондацијата ...

Меѓународна конференција за реформите на безбедносниот систем и евроинтеграциите

Професори и експерти по безбедносни прашања од 15-тина држави учестуваат во работата на деветата Меѓународна научна конференција „Реформи на безбедносниот систем како предуслов во евроатлантските интеграции“, што во организација на ...

Земјотреси во Охридско-преспанскиот регион

Серија земјотреси во охридско преспанскиот регион регистрираше по полноќ Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје. Епицентрите на земјотресите биле на 85 километри југозападно од Скопје и потекнуват од епицентрално ...

Мој Охрид, чист Охрид

На Охрид му престои голема Еко акција за чистење на градот „Мој Охрид, чист Охрид“ во иницијатива на Супер Радио, асо поддршка на локалнатасамоуправа, бизнис секторот, охридските медиуми, екополошките и ...

Page 1 of 8 1 2 8

CIVILMEDIA NEWSLETTER