fbpx
Фотомонтажа: Д. Мишев / ЦивилМедиа
Фото: Архива
Фото: Принтскрин / Полиграф

Tag: дефанзива

Фото: Генералштаб на Вооружените сили на Украина

Британско разузнавање: Руската армија сè повеќе ја отстапува иницијативата на фронтот

Од почетокот на мај 2023 година, Русија сè повеќе ја отстапува иницијативата на фронтот и реагира дефанзивно на акциите на Украина, наместо активно да се движи кон сопствените воени цели, ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER