fbpx
Фото: Ројтерс
Фото: Ројтерс

Tag: Герасимовски

Горан Герасимовски

Целосно се забранува градење надвор од Генералниот Урбанистички план на Водно

Советот на Општина Центар на 26-та Седница донесе одлука за определување на дозволеност на градба исклучиво во границите определени со планскиот опфат на Генералниот Урбанистички план на Град Скопје 2012 ...

Герасимовски: Пензионерите со примања до 35.000 ден или без приход можат да користат домашна нега

Општина Центар го измени Правилникот за начинот, условите и критериумите за остварување право на бесплатни пакети за нега на возрасни лица во Општина Центар-Скопје односно за право на користење на ...

Герасимовски: Новите ДУП-ви во Центар носат подобри урбанистички решенија

Носењето нови ДУП-ви има една цел, а тоа е подобро урбанизирање на јавниот простор според густината и потребите на населението, смета градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски. Тој вчера вечер ...

Герасимовски: Општина Центар креира добри практики и позитивна атмосфера за развој на мултикултурализмот, еднаквоста и недискриминацијата

„Општина Центар во своето дејствување креира добри практики и позитивна атмосфера за развој на мултикултурализмот, еднаквоста и недискриминацијата на локално ниво во сите сектори, вели градоначалникот на Општина Центар меѓу ...

Средба на ЦИВИЛ со градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски (фото: Б. Јордановска/ЦИВИЛ)

Градоначалникот на Центар, Герасимовски, на средба со ЦИВИЛ: Ја имате нашата поддршка во интерес на сите граѓани, за мултикултурализам и европски вредности

Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски изрази силна поддршка и интерес за соработка и заеднички активности со ЦИВИЛ како дел од активностите во проектот „Заедно за подобра иднина“, посветен на ...

Герасимовски: За да оневозможиме функционирање на две дивоградби потрошивме околу 5 милиони денари

За два објекти коишто се планирани за отстранување во последниот месец, ни беа потребни околу 5 милиони денари за да ги оневозможиме да бидат функционални. А за да го отстраниме ...

Герасимовски: Барањето за враќање на Ќосето Арсовска да го упати до Собранието

Во врска со последните написи во медиумите, од Општина Центар информираат дека е пристигнато Барање испратено од Град Скопје за добивање согласност за отпочнување на законска постапка согласно која би ...

Герасимовски: Со засилените инспекциски контроли јавната хигиена околу зеленото пазарче подигната на повисоко ниво

Ново зеленило и реконструкција на плочникот кај Зеленото пазарче најави градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски во утринското гостување на МРТВ. Тој во линковско вклучување од Зелениот пазар рече дека ...

Крај на градежното самоволие во Центар, Герасимовски најави засилени инспекции

Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски вчера излезе на терен заедно со градежната инспекција на неколку градилишта во Центар, откако на почетокот на неделата беше оштетена улицата „9 Мај“ позади ...

Page 1 of 2 1 2

CIVIL MEDIA NEWSLETTER