fbpx
Министерот за надворешни работи на Украина, Дмитро Кулеба

Tag: ГЕМ

Кој ги тркала Ромите?

ЦИВИЛ – Центар за слобода ја организира панел дискусијата „Кој ги тркала Ромите?“, посветена на Ромите и нивните права, во среда, во ГЕМ клубот над Менада, со почеток од 13 ...

„Поправање“ на колективната меморија низ призмата на уметноста

„Национализми, споменици и идентитет на културата: наследства на модернизмите во современиот момент и начини на отпор“,  е насловот на предавањето на кураторката Линеа Вест, кое ќе се одржи на 15-ти ...

CIVILMEDIA NEWSLETTER