fbpx
Фото: Укринформ
Фото: Фејсбук СДП

Tag: КХАМ

КХАМ од Делчево ги демантираат обвинувањата на ВМРО-ДПМНЕ

На документот доставен до дипломатската заедница од ВМРО-ДПМНЕ, што ЦИВИЛ Медиа го објави како „Дипломатска офанзива на Груевски и соработиците“ реагираше и невладината организација КХАМ од Делчево, исто така обвинети ...

„Ти си Ром. Бриши!“ – Дискриминација на Ромите на граничните премини

Околу 20.000 Роми беа расно профилирани на граничните премини, и им се ограничувало основното човеково право на слобода на движење, загарантирано во Уставот на Република Македонија. Институтот за европски политики ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER