fbpx
Фото: МИА архива
Володимир Зеленски, Харкив, Украина, 24 мај 2024 година
Фото/ Wikimedia commons

Tag: економски раст

Ковачевски од Тирана: Соработката на земјите од Западен Балкан е клучна за забрзан економски раст и за европеизација на регионот

Премиерот Димитар Ковачевски, во рамки на Самитот на лидери на Берлински процес во Тирана, учествуваше на првата работна сесија, посветена на интегрирање на Западен Балкан во единствениот пазар и подобрување ...

Бесими: Новиот план на ЕУ значи пристап до повеќе фондови за развој и забрзана интеграција на Западен Балкан

Новиот план на ЕУ за приближување и економска поддршка на земјите од Западен Балкан ќе значи дополнителни ЕУ фондови за развојни проекти и инфраструктура, додека за нашите компании ќе значи ...

Амбициозно дизајниран буџет за заштита на граѓаните од последиците од кризата и за одржлив раст на економијата

Пишува: Зоран Бојаровски Буџетот не се само бројки на хартија. „Преведени“ тие бројки ги претставуваат вредностите кои во наредниот период ќе се аплиицираат низ политиките на актуелната политичка власт во ...

Бесими: Спроведуваме постепена консолидација – буџетскиот дефицит во 2023 година понизок за 0,7 процентни поени

Постепена фискална консолидација, добра стратегија и издржан план за забрзување на растот, инвестиции во човечкиот и физичкиот капитал, дигитализација и одржливост, се петте клучни чекори за забрзување на економскиот раст, ...

Мерките од третиот столб од Планот за економски раст на дневен ред на Владата

Владата на Република Македонија денеска ќе одржи редовна седница на која ќе ги разгледа Правилниците за мерките од Планот за економски раст.  Со донесувањето на правилниците на предлог на Фондот ...

Page 1 of 2 1 2

CIVIL MEDIA NEWSLETTER