fbpx
МНР. Фото: Ангел Ангеловски
Бранко Тричковски, колумнист
Фото: Ројтерс
Фото: Ројтерс

Tag: контранапад

Фото. Генералштаб на вооружените сили на Украина

Состојба Бахмут: Битката беснее, Украина напредува, Русите се повлекуваат

Според последниот извештај на Институтот за проучување на војната (ISW,)  украинските сили ја презеле „тактичката иницијатива“ и постигнале тактички значајни придобивки околу Бахмут во тактичките операциите и контра нападите на ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER