fbpx
Фото: Кабинет на претседателот на државата Стево Пендаровски

Tag: Министерство за труд и социјална политика

ДСПДП: Отпорот во Тимјаник ги доведува во прашање хуманите вредности и солидарноста

Државниот совет за превенција од детско прастапништво (ДСПДП) соопшти дека целосно го поддржува Министерството за труд и социјална политика во настојувањето за целосно имплментирање на планираната реформа за унапредување на ...

Царовска: Oпштините се клучна алка во процесот на деинституционализација

Министерството за труд и социјална политика денеска организираше средба во Заводот Демир Капија, на која присуствуваа министерката Царовска, заменик министерот за локална самоуправа Дејан Павлевски и градоначалници и претставници на ...

Дебата за измените на Законот за вработување инвалидни лица

Во македонското Собрание денеска се одржа јавна расправа во врска со измените и дополнувањата на Законот за вработување инвалидни лица, кои според предлагачите, се направени по препорака на државен ревизор, ...

МТСП и Заводот за статистика ќе развиваат Национален индекс за родова еднаквост

Министерството за труд и социјална политика во соработка со Државниот завод за статистика на Република Македонија и Европскиот институт за родова еднаквост од Вилнус, Литванија, пристапија кон развивање на Национален ...

Царовска: Соработка на локалната и централната власт за подобар статус на Ромите

На покана на Директоратот за проширување на Европската унија, министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска присуствува на „Недела на Ромите“, настан што по повод Меѓународниот ден на Ромите се одржува ...

Министерката Царовска во Валандово: Ќе се гради детска градинка во селото Брајковци

Преку Министерството за труд и социјална политика обезбедиме средства за изградба на детска градинка во рурална средина, во селото Брајковци, која покрива неколку села и за таа намена имаме обезбедено ...

Page 2 of 4 1 2 3 4

CIVIL MEDIA NEWSLETTER