fbpx
Фото Фејзбук
Фото: МИА
Фото МИА

Tag: МЗШВ

Авионско засејувањe на облаците/Фото: МИА архива

И покрај напорите на УХМР и МЗШВ, мерката за авионско засејувањe на облаците, годинава нема да продолжи

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопантсво заедно со Управата за хидрометеоролошки информираат дека после четири години успешно користење на мерката за авионско засејувањe на облаците, оваа година и покрај напорите ...

Фото: Влада.мк

Николовски ќе учествува на националниот штанд кој ќе се претстави на меѓународниот саем Bellavita во Чикаго

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски ќе ја предводи македонската делегација, која за прв пат учествува на реномираниот меѓународен саем Bellavita во Чикаго. Од МЗШВ информираат дека Северна ...

Николовски: Македонија прва во регионот започнува со ИПАРД 3 програмата

Во организација на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопнатсво, денеска во Скопје се одржа настан со кој официјално беше означен почетокот на ИПАРД 3 програмата. На настанот присуствуваа вицепремиерот задолжен ...

Бизнис план во земјоделството – нова, подобра можност за модернизација на производството

Националната програма за рурален развој прераснува во инвестициска и заедно со ИПАРД 3 им се става на располагање на земјоделците преку повеќе нови мерки за набавка на производствена опрема и ...

Теренска кампања за информираност на земјоделците во полошкиот регион

Тимови од Министерствотото за земјоделство, шумарство и водостопанство и од агенциите за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, за поттикнување на развојот на земјоделството и  за храна и ветеринарство ...

МЗШВ: Реазлизирани директните плаќања за живинарство, исплатени 80,6 милиони денари на 35 одгледувачи

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги информира одгледувачите на бројлери и несилки дека Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој – АФПЗРР, денес изврши исплата на 80,6 ...

Николовски: Во 2022 година имаме двојно зголемен откуп на сончоглед споредено со претходната

Мерките донесени од Владата, а пред сè договорното производство, а и поврзувањето на производителите и откупувачите со посредство на МЗШВ, денес даваат резултати и како резултат на тоа имаме и двојно ...

Љупчо Николовски

Министерот Љупчо Николовски ќе учествува на меѓународниот саем за земјоделство АГРО Белград 2023

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски утре, четврток 26.01.2023 година, ќе присуствува и ќе се обрати на отворањето на меѓународниот саем АГРО Белград 2023. Во рамки на посетата ...

Почнува исплатата на субвенциите за тутунот

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) соопшти дека денеска почнува исплатата на субвенциите за тутунот од реколатата 2017. По овој повод, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски, ...

Протокол за побрз проток на стоки

Директорот на Царинската управа Ѓоко Танасоски и директорот на Бирото за јавна безбедност Лазо Велковски денеска во Владата ќе потпишат протокол за побрз проток на стоки. Целта на протоколот е уредување ...

Page 2 of 3 1 2 3

CIVIL MEDIA NEWSLETTER