fbpx
Фото/ Wikimedia commons

Tag: настава

Од следната година мобилните телефони забранети во холандските училници

Мобилните телефони, таблетите и паметните часовници ќе бидат во голема мера забранети во училниците во Холандија од 1 јануари 2024 година, објави денеска холандската Влада, која настојува да го ограничи ...

Иранско министерство: Студентките и ученичките без хиџаб не смеат да присуствуваат на настава

Министерството за образование на Иран денеска објави дека на студентките и ученичките во универзитетите и училиштата нема да им биде дозволено да посетуваат настава доколку не се придржуваат до строгите ...

Џафери: Пријателските врски меѓу Северна Македонија и Турција се силни и се најцврстата основа врз која ги градиме нашите идни релации

Северна Македонија е богата земја во која посебноста на секоја заедница, како нејзин заштитен знак и идентитет, во природна симбиоза со другите посебности, претставува одличен пример и автентичен индикатор за ...

Фпто: МВР

Спасовски: Потеклото не го детерминира  просперитетот на една држава , туку сплотеноста  за заедничките  цели и визии

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска учествуваше на Регионалната конференција на тема „Како до подобра заштита на малцинствата од дискриминација“ по повод празникот на Турците,  21 Декември – Денот ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER