fbpx
Илустрација подготвена со AI gencraft
Фото: Скриншот
Судењето на германскиот државјанин Рико Кригер, кој беше осуден на смрт во Белорусија. Фото: Редит
Фото: Скриншот

Tag: ранливи категории

Тренчевска: Ранливите категории на граѓани остануваат во фокусот на работата на Министерството, се грижиме за сите

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска во утринската програма на МРТВ 1, зборуваше за неколку актуелни теми кои се во надлежност на Министерството за труд и социјална политика. ...

Лицата од ранливите категории остануваат приоритет на социјалните политики и во 2023 година

Лицата од социјално ранливите категории ќе останат во фокусот при евентуални нови мерки за справување со енергетската и економската криза и во наредната година. Засега нема конкретен одговор дали вакви ...

Министерството за труд и социјала добива најмногу пари од Буџетот, во 2023 пензиите ќе се зголемат два пати

Планот на Министерството за финансии за трошење на парите од државната каса е пред пратениците, а документот кој ги содржи деталите за парите кои државата планира да ги собере, но ...

Тренчевска: Ги мапиравме најранливите граѓани, исплатата на финансиска поддршка започна со пензионерите, следната недела и останатите социјално загрозени

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска денеска оддржа прес конференција за медиумите за финансиската поддршка за ранливи категории на граѓани согласно Законот за финансиска поддршка за ранливи категории ...

Специјализиран тим за итни предмети од ранливите категории!

Во Министерството за труд и социјална политика (МТСП) е формиран специјализиран тим за постапување по итни предмети од ранливи категории на корисници на права и услуги од надлежност на Јавната установа ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER