fbpx
Џабир Дерала
Џабир Дерала, Изборен рапорт, 26 окт. 2021 (фото: А. Петровски/ЦИВИЛ)
Стевчо Јакимовски

Tag: развој

Војо Маневски

Попишување, упишување, отпишување

пишува: ВОЈО МАНЕВСКИ Собранието го донесе законот за одржување на пописот. Сега ќе следат тиради за неговата пропусност за лажни податоци. Како ќе се одвива според методологијата на заводот за ...

Проф. Мирјана Најчевска

Пописот не е алатка во државата во која сé е партија

пишува: МИРЈАНА НАЈЧЕВСКА Пописот може да биде традиционален, базиран на регистри, комбиниран. Може да го пребројува постојаното или присутното население. Може да се изведува со попишувачи или по електронски пат. ...

Десет светски трендови во 2021 година, според „Економист“

1. Тепачка околу вакцините Како што првите вакцини ќе станат достапни во количини, фокусот ќе се префрли од херојскиот напор за нивното развивање кон еднакво застрашувачката задача за нивна дистрибуција. ...

Заев-Георгиева: СБ да ги поддржи проектите поврзани за развој на општините

Светска банка да ги поддржи проектите поврзани со локалниот економски развој на општините во Република Македонија, овозможувајќи им поголема финансиска самостојност и создавање услови за економски раст. Ова денеска го истакнаа премиерот Зоран ...

Дебата за можностите за развој на мали и средни претпријатија со факторинг

Предностите на факторингот како алтернативен извор на финансирање што овозможува раст на малите и средните претпријатија, е тема на панел дискусијата што ќе се одржи денеска во Стопанската комора на ...

Претставници од Македонија, Албанија и Косово ќе дискутираат за економски развој на Шара

Групата засегнати страни за прекуграничниот регион „Шара“ денеска ќе одржи состанок во Призрен, Косово. Состанокот се одржува во рамките на проектот финансиран од Европската Унија - “Регионална соработка и вмрежување ...

Потпишување договори за ИПАРД Програмата 2014-2020

Во Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој денеска ќе бидат потпишани првите договори за ИПАРД Програмата 2014-2020. На потпишувањето ќе присуствуваат министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство ...

Page 1 of 2 1 2

CIVILMEDIA NEWSLETTER