Categories

Околу 60% од 300 мали и средни компании во Македонија, немаат воведено ниту една активност за родово балансиран менаџмент и не планираат да го направат тоа. Околу 14 отсто...

Дваесет и две организации и мрежи кои се дел од Платформата за родова еднаквост го поздравија отворањето на прашањето за измени на Законот на работни односи, кој во голема...

Фондацијата „Фридрих Еберт“ во соработка со „Прогрес“ – Институт за социјална демократија објави конкурс за учесници на вториот Форум за родова еднаквост.

Под мотото „Една милијарда се крева против насилство”, акцијата за глобално движење за запирање на насилството врз жени и девојки, V-Day,  по четврти пат се одбележа во Македонија.