fbpx

Tag: солидарност

Зградата Берлејмонт осветлена со украинското знаме, по повод нападот на Русија против Украина/ Фото: Wikimedia Commons

ЕУ досега обезбеди 20 милијарди долари за поддршка на Украина од целосната инвазија на Русија

Земјите-членки на ЕУ и нејзините институции од почетокот на руска инвазија обезбедија 20 милијарди долари за поддршка на економската и финансиската стабилност на Украина. Ова го изјави премиерот на Украина Денис ...

Фото: ЕК

Европската комисија: Солидарноста никогаш не била поважна од сега

Солидарноста никогаш не била повеќе важна, се вели во објавата на Инстаграм од Европската комисија. „Им благодариме на сите земји што понудија итна помош за Украина преку нашиот #EUCivilProtection Mechanism ...

Кампања „Светлина за Украина“ за поддршка на Украина во купување на критично потребни генератори за болниците

Кампањата „Светлина за Украина“ на UNITED 24 и Министерството за надворешни на Украина за поддршка на Украина во купување на критично потребни генератори за болници нуди моќно искуство кое ќе ...

Околу еден милион луѓе го прославија германското единство во ноќта на 3 октомври 1990 година во Берлин (pa/dpa/Kumm)

Deutsche Einheit

ЏАБИР ДЕРАЛА Светот може да извлече најмалку три големи поуки од германското обединување на 3 октомври 1990 година кој се одбележува како Ден на германското единство. Обединувањето на Германија се ...

Утринска пошта: Ограничувања, тестови, солидарност, измамници…

ГЕРМАНИЈА Министрите воопшто нема ни да размислат за укинување на карантинот во земјата за најмалку три недели, истакна врвен владин претставник на германската влада. Дури и тогаш, мерките би можеле ...

Солидарност, инаку отидовме јабана

пишува: ПЕТРИТ САРАЧИНИ Не можам да разберам дел од луѓето во јавниот сектор, кои не сакаат скратувања за да се помогне да се платат платите во приватниот сектор, од чија работа ...

Page 1 of 3 1 2 3

CIVIL MEDIA NEWSLETTER