fbpx

Tag: Тренчевска

Тренчевска: Со заеднички предлози до системски решенија за подобар живот на сите пензионери

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска се сретна со Претседателот на партијата на пензионери, Илија Николовски и претставници од партијата. На средбата се разговараше за актуелните барања на ...

Тренчевска: Најниските пензии се мали, но не можеме да ги изедначиме луѓето кои работеле 45 и оние кои работеле 15 години

Министерката за труд и социјална политика Јована Тренчевска, на гостувањето во летното издание на „Клик Плус“ на ТВ21 во однос на линеарното зголемување на пензиите, согласно барањата на пензионерите кои ...

Тренчевска за КТВ: Работиме на палета од социјални мерки кои директно ќе влијаат на квалитетот на живот на пензионерите

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска во нејзиното гостување на КТВ Кавадарци зборуваше за задачите на Работната група која беше формирана на последната седница на Влада и за барањата ...

Тренчевска: Родовата еднаквост е еден од приоритетите на Владата

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска се обрати на настанот на кој што се презентираше публикацијата „Жените и мажите во Северна Македонија”. Публикацијата е издадена во рамки ...

Тренчевска: Со актуелната методологија, порастот на минималната пензија е околу 4.000 денари

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска во утринската програма на Македонската телевизија, зборуваше за пензиите, моменталната методологија за усогласување на пензиите, состојбата на пензискиот систем и барањата на ...

Протести на група пензионери, реални барања или политичка манипулација

Покачување на минималната пензија со минималната плата и линеарно зголемување на сите пензии, побараа група пензионери на протест во Скопје. На протестот, кој се одржа во Жена парк, пензионерите посочија ...

Тренчевска: Актуелната методологија обезбедува историски најголем и континуиран раст на пензиите, политички мотивираните протести не се решение

Министерката за труд и социјална политика, Тренчевска, вели дека протестите не се решение, ниту притисокот, ниту манипулациите со кои се мотивираат пензионерите да протестираат, и дека актуелната методологија обезбедува историски ...

Ново покачување на пензии во септември: За една календарска година пензиите со сериозен раст

Во оваа 2023 година освен мартовско усогласување на пензиите од 8.4 проценти, уште едно ќе следи во септември, усогласено според трошоците за живот и порастот на просечната плата кое ќе ...

Тренчевска: Обезбедуваме подобри услови за работа на стручниот кадар и поквалитетни услуги за граѓаните

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска и директорот на Меѓуопштинскиот центар за социјални работи- Скопје, Изеир Мемеди денес ги промовираа  новите канцеларии на подрачните центри за социјална работа ...

Тренчевска: Секоја година ќе се зголемуваат платите во администрацијата, а паралелно ќе работиме на оптимизација

Тренчевска: Секоја година ќе се зголемуваат платите во администрацијата, а паралелно ќе работиме на оптимизација

Министерката за труд и социјална политика Јована Тренчевска во гостувањето во Сител телевизија истакна дека после 15 години е потпишуван нов Општ колективен договор со за јавниот сектор, кој содржи ...

Page 2 of 6 1 2 3 6

CIVIL MEDIA NEWSLETTER