fbpx
Фото: Фејсбук СДП

Tag: Тренчевска

Тренчевска: Она што за лицата со попреченост пред 2019 година не беше замисливо, денес е реалност

Дополнителната заменичка министерка за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска ги посети малите групни домови на „Порака – Неготино“ во Волково, Општина Ѓорче Петров. Процесот на живеење со поддршка (деинституционализација) ...

ВМРО-ДПМНЕ манипулираа со пензионерите дека ќе им дадат на сите по 5000 денари, потоа рекоа „пу пу не важи“, вели Тренчевска

„Кога креирате политики мора да внимавате на стабилноста на пензискиот фонд. Пензискиот фонд, ВМРО-ДПМНЕ го остави со дефицит од 47%, тој дефицит сега е 31% ради добрите политики“ рече дополнителната ...

Фото: МТСП

Тренчевска: Продолжуваме со соработката со општините во делот на детската заштита

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска на состанок со градоначалниците го најави повикот за аплицирање за грант за креирање дополнителни места во предучилишните установи преку адаптации на ...

Фото: MIA

Тренчевска: Новиот пакет антикризни мерки на седница на Владата во вторник следната недела

Новиот пакетот со антикризи мерки ќе биде разгледан на седница на Владата во вторник следната недела, најави денеска министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска. Одговарајќи на новинарско прашање, ...

Тренчевска: Работната група ги достави предлозите за пензионерите, очекувам на следната владина седница да ги разгледаме

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска денеска соопшти дека работната група ги доставила предлозите за пензионерите и очекува на следната владина седница да се разговара за нив. - ...

Тренчевска: До крајот на месецот конкретни мерки за поддршка на животниот стандард на пензионерите

Верувам дека до крајот на месецот ќе имаме конкретни мерки со коишто ќе го поддржиме животниот стандард на пензионерите, особено на оние пензионери со ниски пензии, изјави денеска министерката за ...

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска

Тренчевска: Родовите улоги во општеството ја создаваат дискриминацијата

Стереотипите и предрасудите се најголемата причина зошто на пазарот на труд има јаз од дури 20,3 проценти помеѓу мажите и жените, вели министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска. ...

Фото: МТСП

Тренчевска: Економското зајакнување на жените е врвен приоритет на министерството

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска денеска се обратила на панелот „Креирање политики и мерки кои поддржуваат родова еднаквост на работно место во Севрна Македонија“, како дел од ...

Тренчевска: Ранливите категории на граѓани остануваат во фокусот на работата на Министерството, се грижиме за сите

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска во утринската програма на МРТВ 1, зборуваше за неколку актуелни теми кои се во надлежност на Министерството за труд и социјална политика. ...

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска

Тренчевска: До крајот на месецот очекувам конкретни предлози за пензиите

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска до крајот на месецот очекува конкретни предлози во однос на пензиите, со фокус на пензионерите со ниски месечни примања. Таа денеска одговарајќи ...

Page 1 of 7 1 2 7

CIVIL MEDIA NEWSLETTER