Categories

Жените од Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС), утре ќе делат едукативни флаери за правата на жената, од 11,00 до 12,00 часот на улицата „Македонија“ во Скопје. Тие ќе ги...

Манифестацијата „Вечери на женски права“, која се одвива под покровителство на Град Скопје, во своето седмо издание, од 7-ми до 12-ти март, опфаќа голем број на активности: изложби, дебати...

Историското значење на 8-ми Март како Меѓународен ден на борбата на жените за економска, политичка и социјална рамноправност со мажите, е причината за вечерашната проекција на Dебатното кино: “Контра...

Тимот на ЦИВИЛ за мониторинг и поддршка во Струмица, во присуство на локалните медиуми и заинтересираните граѓанки и граѓани, сподели информации за проектот Напред! и за можноста да се...

26 национални и меѓународни организации од Грција и од земјите на Западен Балкан (Србија, Хрватска и Словенија) меѓу кои е и Македонското здружение на млади правници од Република Македонија,