Categories

„Од партијата се повлекувам и нема активно да учествувам на следните локални избори, бидејќи немам поддршка од раководството на партијата, од Централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ од Скопје“, изјави за...

Кога Кристијан Мицковски, новоназначениот ген-сек на ВМРО-ДПМНЕ, пристигнал на состанокот на охридскиот Општински комитет на ВМРО-ДПМНЕ, во саботата, на 12 август, го чекало непријатно изненадување.

Група револтирани граѓани од Лагадин, но и од останатите населени места од Охрид и крајбрежјето, за утре (петок, 4 август) најавија протест за одбрана на Лагадин и Охридското крајбрежје од понатамошна...

Мораториум врз сите градежни зафати во охридскиот регион којшто е ставен целосно под заштита на УНЕСКО, како дел од светското природно и културно наследство, побараа активисти на граѓанската иницијатива...

По примерот на балканската група „Изнајмувачи со срце“, и група македонски граѓан(к)и отвори македонска Фејсбук група Бесплатно сместување – Македонија, чија цел е обезбедување на бесплатно сместување за време...

Инженери, архитекти, правници, екологисти, лекари, археолози, етнолози и други специјалисти, од Охрид, Македонија и светот, со цел да придонесат за зачувувањето на oхридскиот регион, како светско природно и културно...