fbpx
ЦИВИЛ, активизам во зимски услови, на улица во Штип, 11 јануари 2016
Научните истражувања поврзани со КОВИД-19 се интензивни.
Граѓани на Авганистан пристигнуваат на скопскиот аеродром, 26.11.2021
Марш за демократија, Африм Гаши, Алтернатива, Скопје, 27 јули 2020, фото: Кирил Михаилов

Петровска: Кабинетската партиска кадровска политика ја погази волјата на битолчани

Во Дистрикт на Цивил Прес Студио, интервју на Зоран Иванов со Наташа Петровска, екс градоначалничка на Битола, зборува за себе и другите, за етиката и политиката, за евидентните вредносни траги...

Read more

Селмани: Ништо не е променето – македонското новинарство е сè уште под режим

Во Дистрикт на Цивил Прес Студио - интервју на Зоран Иванов со Насер Селмани, новинар, уредник, екс претседател на ЗНМ. Селмани зборува за: Новинарството, медиумските околности, интернет конкуренцијата, политиката, партиите,...

Read more

Исмаил: Најзаслужен за проширувањето на НАТО за нови 25.000 квадратни километри е Зоран Заев

Во Дистрикт на Цивил Прес Студио, интервју на Зоран Иванов со Ѓунер Исмаил, политичар, општественик, издавач, публицист, театарски рецензент, новинар, колумнист... Тој во интервјуто зборува за: Заслугите на актуелниот премиер...

Read more

Корубин: Сè помалиот интерес за гласање е рефлексија на сè поголемата недоверба во политичарите 

Во ДИСТРИКТ на Цивил Прес Студио - интервју на Зоран Иванов со м-р Никица Корубин, археолог, историчар на уметноста, граѓанска активистка и остроумна колумнистка. Таа во Дистрикт зборува за: Политиката...

Read more

Незири: Нова влада без нови избори води во нова политичка криза

Во ДИСТРИКТ на Цивил Прес Студио - интервју на Зоран Иванов со Џељал Незири. Во интервјуто Незири зборува за: Локалните избори и непредвидливите резултати, нова влада без нови парламентарни избори,...

Read more

Цветанов: Борбата против црните пари е борба на континуитет

Во Дистрикт на Цивил Прес Студио интервју на Зоран Иванов со Ване Цветанов, директор на Советот за унапредување и надзор на ревизија. Цветанов во интервјуто зборува за: Финасиските криминали, перењето...

Read more

Беловски: На судиите баш им е гајле за ќотекот врз новинарите

Интервју со Павле Беловски, Претседател на Самостојниот синдикат на новинарите на Македонија. Новинарите и ќотекот, фригидното судство и новинарската сатисфакција, новинарските протеси и игнорирањата на властите, медиумските газди и нивните...

Read more
Page 1 of 3 1 2 3

CIVILMEDIA NEWSLETTER