На конференцијата на ЦИВИЛ „Перспективи 2021“, со обраќањето на Љупчо Николовски, заменик премиерот за борба против корупцијата и криминалот потсетивме кои се идните планови на Владата во поглед на борбата...
На владиниот настан по повод 100 дена Влада, „100 дена со граѓаните! Грижа. Одговорност. Сигурност.“ свое обраќање имаше претседателот на Владата на РСМ, Зоран Заев, првиот заменик-претседател на Владата Артан...
Гоце Ангелов од Коалицијата „ Иднината во наши раце“, кандидат за градоначалник на Штип, за ЦИВИЛ Медиа ја најави својата изборна програма. https://www.youtube.com/watch?v=izLu0rOnf3U&feature=youtu.be „Не сум задоволен баш од моето рекламирање,...
Во интервју за ЦИВИЛ МЕДИА, Орданоски говори на темите национализам, говор на омразата, мултикултура... Орданоски, меѓу другото, порачува дека сите што се занимаваат со јавна работа мораат да бидат одговорни...
Мухамед Точи од здружението „Месечина“ на Денот на граѓанските организации, во организација на Цивика Мобилитас, за ЦИВИЛ Медиа изјави дека можеме да учиме од различностите. https://www.youtube.com/watch?v=vpMfkSykrp8&feature=youtu.be На прашањето колку и...
Жаклина Мучева, од Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија, на Денот на граѓанските организации, во организација на Цивика Мобилитас, за ЦИВИЛ Медиа изјави дека можеме да се обединиме...
„Јас сум Македонец кој зборува македонски јазик, признат од целиот свет. Каракачанов е Бугарин кој зборува бугарски јазик признат од целиот свет“ - напиша денеска премиерот Заев на социјалните мрежи,...
Љатифа Шиковска, пратеничка во Собранието на Република Северна Македонија, на Денот на граѓанските организации, во организација на Цивика Мобилитас, за ЦИВИЛ Медиа изјави дека сите сме еднакви и сите заслужуваме...
Санела Шријељ, шефица на Кабинет во Министерството за образование и наука на Денот на граѓанските организации, во организација на Цивика Мобилитас, за ЦИВИЛ Медиа изјави дека обединување на различностите е...
Снежана Трпевска, истражувачка во РЕСИС, на Денот на граѓанските организации, во организација на Цивика Мобилитас, за ЦИВИЛ Медиа изјави дека обединувањето на различностите го разгледуваат низ призма на мониторинг на...