Фото: Принтскрин, Фејсбук на Министерката за финансии, Гордана Димитриеска-Кочоска
Фото: Скриншот од видео на ABC News (Australia)
Фото: Микола Кулеба/Х

Богојески: Груевски мене ништо не ми згреши, им згреши на граѓаните на Македонија

„На мене Груевски ништо лично не ми згреши. Им згреши на граѓаните на Македонија“, со овие зборови го отвори интервјуто за ЦИВИЛ Медиа, Петар Богојески од Македонски концепт, кој на...

Read moreDetails

Спасовски: Мораме да имаме функционални институции (ВИДЕО)

Премиерот на техничката влада; Оливер Спасовски, по одржувањето на седницата на Советот за безбедност на Претседателот Пендаровски, даде изјава во која ја истакна неопходноста од функционални институции. https://youtu.be/FSQFhDJhyXk

Read moreDetails

Претседателот Пендаровски ја продолжува вонредната состојба за нови 14 дена

Претседателот Стево Пендаровски по завршувањето на денешната седница на Советот за безбедност најави дека ќе донесе одлука за нова вонредна состојба во траење од 14 дена, која ќе почне да...

Read moreDetails

Чулев за ЦИВИЛ Медиа: Не трпам притисок од Мицкоски, не знам која истрага била отфрлена од ЈО, ќе се разгледа поканата на ЦИВИЛ за дуел со Славјанка Петровска

По вчерашната прес конференција на која министерот за внатрешни работи, Наќе Чулев, на 9 конкретни прашања поставени од ЦИВИЛ Медиа, даде еден описен одговор, денеска, н пријатно изненадување на редакцијата,...

Read moreDetails

(ВИДЕО) Чулев не понуди конкретен одговор на ниту едно од 9-те прашања од ЦИВИЛ Медиа

Во пресрет на денешната прес конференција на техничкиот министер за внатрешни работи Наќе Чулев, ЦИВИЛ МЕДИА ги постави следните прашања: Кој ќе одговара за литијата во Струга? Кој ќе одговара...

Read moreDetails

Најчевска: Сѐ додека се одржуваат лидерски средби, ние немаме демократска држава

ЦИВИЛ МЕДИА направи интервју со проф. Мирјана Најчевска, на повеќе теми поврзани со политичките состојби, изборите и демократските процеси. Ова е извадок од интервјуто кој се однесува на лидерските средби...

Read moreDetails

Јовановиќ: Борба меѓу елементарната потреба на човекот да ја знае вистината и оние кои сакаат да ја инструментализираат за свои цели

МИРОСЛАВ ЈОВАНОВИЌ, извршен директор на СЛОБОДЕН ПЕЧАТ Од кога светот знае за себе, се води борба меѓу елементарната потреба на човекот да ја знае вистината, и оние, од центрите на...

Read moreDetails

Иванов: Македонските медиуми се предоминантно вјаснати од центрите на моќ

Зоран Иванов

ЗОРАН ИВАНОВ, уредник и новинар Република Северна Македонија генерално е слободна земја. Аналогно на тоа и со слободни медиуми и со слободни новинари. Оваа субјективна констатција, меѓутоа, е уште само...

Read moreDetails
Page 398 of 404 1 397 398 399 404