epa08330019 An elderly man wearing protective mask takes pictures in front of the cathedral of Vasily the Blessed on the Red Square in Moscow, Russia, 29 March 2020. Russian authorities recommended for all Russians do not leave their homes for nine days in order to stop the spread of the coronavirus Covid-19 disease. The next week was declared not working for evrebody, all restaurants, bars, shopping centers, cinemas and city parks were closed. According to the Russian Quarantine Service of Rospotrebnadzor (Russian Federal Service for Surveillance on Consumer Rights Protection and Human Wellbeing), eight people died and 1534 cases of the Covid-19 disease have been confirmed in Russia.  EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY
epa08330022 A single man wearing protective mask stands in front of the cathedral of Vasily the Blessed and Lenin's mousaleum on the Red Square in Moscow, Russia, 29 March 2020. Russian authorities recommended for all Russians do not leave their homes for nine days in order to stop the spread of the coronavirus Covid-19 disease. The next week was declared not working for evrebody, all restaurants, bars, shopping centers, cinemas and city parks were closed. According to the Russian Quarantine Service of Rospotrebnadzor (Russian Federal Service for Surveillance on Consumer Rights Protection and Human Wellbeing), eight people died and 1534 cases of the Covid-19 disease have been confirmed in Russia.  EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY
epa08308609 A member of the medical crews of the Israeli Emergency Medical organization Magen David Adom demonstrates a test at the 'Check and go' complex for mass testing for coronavirus COVID-19 infection at the Hayarkon Park Parking Lot in Tel Aviv, Israel, 20 March 2020. According to Israeli media reports, the country's Mossad intelligence agency has brought 100,000 test kits to Israel in order to prevent the spread of the Coronavirus COVID-19. Citizens were instructed to stay in homes and only go out for urgent needs.  EPA-EFE/ABIR SULTAN
Добро утро со Орданоски

Ни коронавирусот не ги сопре лажните вести и политичкото профитерство

коментира: ЏАБИР ДЕРАЛА Запрепастувачки е како ни пандемијата на коронавирусот не може да ја сопре индустријата на лажни вести и политичкото профитерство. Напротив, заканата од вирусот стана уште едно валкано...

Read more

Да не беше жртвата на улица, Џек Мевосек немаше да ја нападне

коментира: ЏАБИР ДЕРАЛА Фантастични „аргументи“ изнесе одбраната на Трајко Велјаноски, Миле Јанакиевски и Спиро Ристовски, обвинети за организирање и поттикнување на крвавиот напад врз Собранието на 27 април 2017 година,...

Read more

Квалитетот на наставата и наставните кадри не се поправаат со промена на имињата на училиштата

Реалност во светот, утопија за нас

коментира: ДИАНА ТАХИРИ Училиштата во општина Чаир со години се соочуваат со неопремени училници, руинирани тоалети, несредени дворови и изнајмување внатрешни и надворешни простори  за лични финансиски придобивки на штета...

Read more

Од каде се парите?

коментира: ЏАБИР ДЕРАЛА Веќе со недели трае црна кампања со летоци, а деновиве започна и кампања на билборди со слична содржина. Нарачател: ВМРО-ДПМНЕ. Од содржината на летоците што се растураат...

Read more

Не видовме колку сме добри од црната магла на антимакедонската пропаганда

коментира: ЏАБИР ДЕРАЛА Пред самиот крај на овој долг пат, изгорени претходниот пат, треба да бидеме претпазливи до последниот миг, пред навистина да го започнеме процесот на преговори за членство...

Read more

Заев дрско ги омаловажи „историските“ придобивки на УЧК и ВМРО-ДПМНЕ!

коментира: ЏАБИР ДЕРАЛА Бујар Османи е видно загрижен. Со право. Овој пат, Заев претера. Овој политичар, Заев, кого новинарот Героски своевремено го нарече Балканскиот Ганди, продолжува со надминување на поделбите...

Read more

Баксузот на ВМРО-ДПМНЕ

коментира: ЏАБИР ДЕРАЛА Ден по контрапротестот на ВМРО-ДПМНЕ, се сведуваат математиките. Контрапротестот, уште пред да започне, падна во длабока сенка на Корона вирусот, па луѓето повеќе се занимаваа со реалните...

Read more
Page 1 of 9 1 2 9
Currently Playing