Чекориме за правда, 17 февруари 2020

Иста предизборна пропаганда, но со друга содржина: Африканци наместо џихадисти

коментира: Дехран Муратов Откако изминатите години, (пред избори), не им успеа пропагандата и дезинформациите за тоа дека ќе се населат илјадници мигранти (џихадисти) и дека во иднина ќе мора и...

Read more

Последното прибежиште на Мизрахи

коментира: ДЕХРАН МУРАТОВ Додека барањата за разрешување на техничката министерка за труд и социјална политика, Рашела Мизрахи стануваат сѐ погласни и можеби денови, ако не и часови ѝ се одбројани...

Read more

Наместо одговори – спинување

коментира: МАЈА ИВАНОВСКА Постои еден комуниколошки феномен кој навистина не знам како соодветно би се превел на македонски јазик, а на англиски се нарекува whataboutism (whataboutery). Истиот е поврзан со...

Read more

ДКСК има тешка задача

коментира: ДЕХРАН МУРАТОВ Државната комисијата за спречување корупција постапувала по предметот кој се однесува на изборот на внуката на поранешниот претседател на Советот на Јавни обвинители, Коле Штерјов, Марија Георгијeва,...

Read more

Ништо чудно и „рамковистите“ што нема да добијат К-15 да протестираат како извршителите…

коментира: ДЕХРАН МУРАТОВ Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски денеска изјави дека К-15 нема да важи за вработените во администрацијата кои беа вработени по Рамковен договор, а седеа...

Read more
Page 1 of 8 1 2 8