Categories

ОНЛАЈН Хакерски напад на социјалната апликација Ватсап (Whatsapp)

Ватсап во сопственост на Фејсбук, соопшти дека хакерскиот напад бил насочен само кон „одбран број“ корисници и дека во петокот го решиле проблемот и ја оневозможиле понатамошната неовластена контрола.

Тие побараа од 1.5 милијарда клиенти да ги ажурираат апликациите како дополнителна мерка на претпазливост.

А.М.

Print Friendly, PDF & Email