Categories

ЗАПАДЕН БАЛКАН Поттикнување економски раст преку развој на човечкиот капитал

Регионална конференција на тема „Поттикнување економски раст преку развој на човечкиот капитал во земјите од Западен Балкан“ ќе се одржи денеска во Скопје.

Конференцијата е во организација на Министерството за финансии и Светска Банка.

На конференцијата свое обраќање ќе имаат премиерот Зоран Заев, заменик-претседателот на Светска банка за Европа и Централна Азија Сирил Милер и министерот за финансии, Драган Тевдовски.

Конференцијата е по повод одбележување 25 години од соработката на СБ со Македонија.

image_pdf image_print
Print Friendly, PDF & Email