Categories

РЕКОНСТРУКЦИЈА СДСМ со 30 нови претседатели на општински организации

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, во согласност со неговите овластувања, назначи 30 претседатели на општински организации на СДСМ, а половина од назначените, 15 досега, се ново именувани, изјави портпаролот Коста Костадинов.

„Станува збор за одговорни личности, чесни, способни, кои уживаат висок кредибилитет во местата во кои живеат. Во дел од општините каде што СДСМ забележа победа на последните избори реизбрани се претседателите на општинските организации. Во наредните неколку денови ќе бидат назначени претседатели и локални раководства и во преостанатите Општински организации а ќе се заокружат, со сигурност и промените во централното раководство на партијата. Ова е само еден чекор од суштинските промени кои имаат за цел да внесат нова енергија, нов систем во работата на партијата, во интерес на граѓаните. Како што најавивме, во периодот пред нас следуваат сериозни промени и во централната власт, како и на директорски места на централно и локално ниво. СДСМ се менува за напредокот да продолжи уште позасилено“, рече Костадинов.

 

Струга – Соња Стојкоска

Штип – Александар Кангалов

Ѓорче Петров – Александар Гиновски

Карпош – Марија Ѓоргиевска

Крива Паланка – Михаил Дејановски

Росоман – Ленче Стојанова

Свети Николе – Елизабета Јованчева

Кочани – Гоце Серафимов

Лозово – Антонио Ангелковиќ

Виница – Тони Велков

Пехчево – Славчо Пандурски

Брвеница – Даниел Антовски

Кратово – Горан Ковачевски

Шуто Оризари – Ферат Асан

Ново Село – Живко Георгиевски

Чашка – Горан Стојановски

Берово – Јован Матеничарски

Делчево – Влатко Величковски

Крушево – Трајче Калески

Ресен – Атанас Табаковски

Теарце – Лазар Ѓоргиевски

Куманово – Мартин Костовски

Ранковце – Христина Младеновска

Центар – Горан Герасимовски

Чучер Сандево – Ацо Ушковски

 

Богданци – Никола Страторов

Конче – Благој Илиев

Радовиш – Коле Чаракчиев

Дебар – Азем Фејзоски

Охрид – Лазе Таневски

 

Print Friendly, PDF & Email