fbpx
ФОТО/ АНА-МПА
Албин Курти (фото извор: ФБ страница на Албин Курти)
Бранко Тричковски (фото: Чедо Поповски)
д-р Арбен Таравари на РТК, 17 април 2024 (фото извор: скриншот од ТВ снимка)
Украинскиот претседател Зеленски даде интервју за АФП на 17 мај 2024 (фото извор: Канцеларија на Претседателот на Украина)

Tag: 1968

Педесет години од студентските немири што го променија светот

Оваа година одбележувањето на 50-тиот златен јубилеј на студентското движење мина без голема врева, тивко, граѓански воспитано, питомо, дури кротко, можеби дури и срамежливо, па и црквенохристијански покорно. Само ситни ...

Добро утро со Орданоски

Мај 1968 + 50 = 0?

Пишува: Сашо Орданоски Педесет години по светската, мајска, студентска револуција од 1968 година, во Македонија никој не чувствува потреба дури ни да го спомне овој „златен“ јубилеј. Нашето денешно општество е ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER