fbpx

Tag: 2023

(2023) Сценарио 1/8: Радикализација на опозицијата, погрешни потези на социјалдемократите, вмровците победуваат на избори, но не составуваат влада

ЏАБИР ДЕРАЛА Северна Македонија е фатена во вителот на внатрешни и регионални кризи. На внатрешен план, радикалната опозиција, несреќна поради бројните политички неуспеси, ја радикализира својата реторика, а потоа почнува ...

2023 година на надежи и можни уставни измени, ќе ја прескокне ли Македонија последната препрека кон ЕУ?

СОЊА КРАМАРСКА Влезот во Новата 2023 година како никогаш досега ги исполнува со немир политичките структури кои работат на продолжувањето на преговорите за членство во ЕУ. Владата ги нема сите ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER