fbpx
Фото: Укринформ
Фото: Влада на Република Северна Македонија
Фото: ОЦ Медиа
Гордана Силјановска Давкова / Социјални мрежи

Tag: британско разузнавање

Фото: Укринформ

Британското разузнавање: Во последните шест недели Русија ги претрпе најголемите загуби од почетокот на војната

Изминатите шест недели беа одбележани со некои од најголемите загуби на Русија од почетокот на војната во Украина, објави британското Министерство за одбрана на социјалната мрежа Икс повикувајќи се наподатоците ...

Фото: Генералштаб на Вооружените сили на Украина

Британско разузнавање: Руската армија сè повеќе ја отстапува иницијативата на фронтот

Од почетокот на мај 2023 година, Русија сè повеќе ја отстапува иницијативата на фронтот и реагира дефанзивно на акциите на Украина, наместо активно да се движи кон сопствените воени цели, ...

DONETSK, UKRAINE - MARCH 6: Pro-Russian separatists, in uniforms without insignia, are seen in the pro-Russian separatists-controlled Donetsk, Ukraine on March 6, 2022. ( Stringer - Anadolu Agency )

Британско разузнавање: Русија продолжува да троши значителни ресурси за минимален успех на бојното поле

Руската армија продолжува да троши значителни ресурси за минимален успех на бојното поле за време на нејзината целосна инвазија на Украина, соопшти  Министерството за одбрана на Велика Британија според новото ...

Фото: Укринформ

Британско разузнавање: Русија се обидува да развие алтернативни приватни воени компании како замена на групацијата Вагнер

Русија најверојатно се стреми да спонзорира и развие алтернативни приватни воени компании (ПВК) кои на крајот ќе ја заменат ПВК на групата Вагнер во нејзината значајна борбена улога во Украина, ...

Британско разузнавање: Расте ривалството меѓу Вагнер и руското Министерство за одбрана

Разузнавањето на британското Министерство за одбрана соопшти дека ривалството меѓу руската приватна воена компанија Вагнер и руското Министерство за одбрана е клучен фактор за регрутирање на затвореници. Најновите разузнавачки информации ...

Фото: Укринформ

Британското разузнавање: Малку е веројатно Русија да се обиде да нападне преку Днепро

Откако Русија ги повлече своите сили од западниот брег на Днипро во ноември 2022 година, борбите и извидувањето продолжија на комплексната мрежа на острови и водни патишта што ја сочинуваат ...

Фото: Укринформ

Британско разузнавање: Украина ја задржува контролата на повеќето логистички правци околу Бахмут

Руските сили направија мал напредок во текот на минатата недела во нивните напори да го опколат Бахмут, регионот Донецк, но украинските сили ја задржаа контролата на повеќето логистички правци за ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER