fbpx
Фото/ Wikimedia commons
Вештачка интелигенција (фото извор: Wikimedia Commons)

Tag: британско разузнување

Кремљ бара начини да ја оправда долготрајната војна за која се надеваше дека ќе заврши брзо

Војната против Украина, за која Русија се надеваше дека ќе заврши брзо, се одолговлекува, па властите во Кремљ постојано бараат начини да ја оправдаат во очите на рускиот народ, објави ...

Фото: Укринформ

Британско разузнавање: Руските војници добија наредба да напредуваат во повеќето сектори, но им недостига борбена моќ

На руските сили им се даваат наредби да напредуваат во повеќето сектори, но тие не собраа доволно офанзивна борбена моќ на ниту една оска за да постигнат решавачки ефект, соопшти ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER