Categories

Асоцијацијата за истражување, комуникации и развој „Паблик“ денеска ќе ги  презентираат резутатите од третото мерење на Индексот на клиетелизам во медиумите во Македонија во ЕУ ИНфо Центар со почеток...

Во интервјуто за ЦИВИЛ Медиа, Горан Трајков, активист на Здружението на текстилни и кожарски работници „Гласно“ од Штип, се фокусираше на ширењето на лажни вести што го корумпираат општеството...

Претседателот на Здружението на новинарите на Македонија, Насер Селмани денеска се сретна со министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски. На средбата се разговараше за зголемување на безбедноста на новинарите...

Наместо преземање на системот што го воспостави Груевски и неговото злосторничко здружение (според обвиненијата), подобро ќе беше да се урне и воспостави нов, демократски систем во кој човековите права...

До Долниот дом на рускиот парламент е доставен нацрт-амандман на рускиот Закон за административни прекршоци, со кој се предвидува парична казна во износ од 85.000 долари за прекршување на...

Новинарот Сунаи Сабриоски, во интервју за ЦИВИЛ Медиа зборува за слободата на изразување, медиумските слободи и активизмот, за улогата на новинарите и медиумските работници во подобрувањето на состојбите во...