fbpx
Фотомонтажа: Д. Мишев / ЦивилМедиа
Фото: Архива
Фото: Принтскрин / Полиграф

Tag: Државен инспекторат за животна средина

„Дрисла“ казнета со 8.500 евра за пречекорување на емисиите на печката за медицински отпад

Согласно законот за квалитет на амбиенталниот воздух поведена е прекршочна постапка и ограничување на работата на правниот субјект депонија „Дрисла“ поради регистрирано пречекорување на дозволените граници за испуштање на инцелераторот, ...

Владата со итни мерки против загадувањето на воздухот

На иницијатива на премиерот Зоран Заев, Интервентната акциска група за координација на информациите и активностите за итни мерки во борбата против загадувањето на воздухот, составена од претставници на Кабинетот на ...

Општина Охрид: Хотелот во Лагадин не е закана за екосистемот на Охридското Езеро

Општина Охрид тврди дека изградбата на хотелот во заштитната крајбрежна зона во селото Лагадин е согласно законската регулатива и дека не претставува никаква закана за екосистемот на Охридското Езеро. Од ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER