fbpx
Фото: Укринформ
Фото: Х
Џелал Хоџиќ
Фото: ОЦ Медиа

Tag: „фашистички пуч“

Унгарско- руското пријателство на крстопат: Во рускиот учебник по историја унгарската револуција од 1956 година се нарекува „фашистички пуч“

Унгарската крајнодесничарска парламентарна партија Јобик ја осудува оценката за Унгарската револуција од 1956 година, наведена во руски училишен учебник по историја како „фашистички пуч“ и бара одлучна акција од унгарската ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER