fbpx
Албин Курти (фото извор: ФБ страница на Албин Курти)
Бранко Тричковски (фото: Чедо Поповски)
д-р Арбен Таравари на РТК, 17 април 2024 (фото извор: скриншот од ТВ снимка)
Украинскиот претседател Зеленски даде интервју за АФП на 17 мај 2024 (фото извор: Канцеларија на Претседателот на Украина)

Tag: ФЗОРСМ

ФЗОРСМ: Одлуката за Леонид Индов не е конечна, може да се оспори

По реакции во јавноста во врска со лекувањето на младиот Леонид Индов, Фондот за здравствено осигурување на Република Северна Македонија, попладнево излезе со соопштение, каде се потенцира дека одлуката на ...

ФЗО: Во функција системот „Мое осигурување”, здравствените установи и аптеките имаат увид во осигурувањето до денешен датум

Фондот за здравствено осигурување на Република Северна Македонија (ФЗОРСМ) известува дека системот „Мое Осигурување" функционира за осигурениците во цела држава, со тоа што поради технички прилагодувања, во целосна функција ќе ...

ФЗОРСМ: Системите кои беа хакирани деновиве ќе се враќаат во функција

Фондот за здравствено осигурување (ФЗОРСМ) соопшти дека во претстојните денови постепено ќе се враќаат во функција системите кои неодамна беа хакирани и дека процесот одзема дополнително време, но техничките тимови ...

ФЗОРСМ: Не е загрозено правото на здравствена заштита на граѓаните

Фондот за здравствено осигурување соопшти дека правото на здравствена заштита на граѓаните не е загрозено, лекувањата, упатите за прегледите и боледувањата, издавањето на рецепти од страна на матичните лекари, како ...

ФЗОРСМ: Сајбер нападот се случува непосредно пред планираната миграција на системската инфраструктура, нема излевање на податоци надвор од базите на Фондот

Сајбер нападот со кој се справува Фондот се случува непосредно пред планираната миграција на системската инфраструктура, анализите на експертските тимови покажуваат дека нема излевање на податоци надвор од базите на ...

По хакерскиот напад на ФЗОРСМ: Осигурениците можат да ги остваруваат правата преку подрачните служби

ФЗОРСМ ја известува јавноста дека осигурениците можат да ги остваруваат правата преку Подрачните служби на Фондот, кои во континуитет ќе ги примаат барањата. Покрај ова, Подрачните единици се достапни и ...

ФЗОРСМ: Пациентите можат да се лекуваат непречено, Фондот се справува со сајбер напад

Фондот за здравствено осигурување на Република Северна Македонија (ФЗОРСМ)  попладнево соопшти дека пациентите ќе можат да се лекуваат непречено и покрај  техничките проблеми и сајбер нападот со кој се соочува ...

CIVIL MEDIA NEWSLETTER