fbpx
Фото: Мета.мк
Бојан Кордалов, комуниколог/фотографија: Самуел Дебус, OK-TV Ludwigshafen
Др. Волфганг Ресман,  претседател на Bundesverband Bürgermedien /фотографија: Самуел Дебус, OK-TV Ludwigshafen

Tag: Граѓански објектив

Предвремени парламентарни избори: Брзи, но одложени!

скенира: ЏАБИР ДЕРАЛА Ситуацијата во Република Северна Македонија е редовна. Тоа подразбира дека редовно имаме вонредни ситуации. Една од тие вонредни ситуации која редовно се повторува, се разбира, е македонскиот ...

ЦИВИЛ ФЕСТ ќе згрми за човековите права

ЦИВИЛ ФЕСТ започнува денес, 10 декември, во 13 часот во Младински културен центар (МКЦ). На отворањето се најавени осум говорници и тоа: Амбасадорот Самуел Жбогар, шеф на делегацијата на Европската Унија, ...

Граѓанските новинар(к)и ги разобличуваат нерегуларностите

Преку граѓанското новинарство граѓанките и граѓаните имаат можност да бидат контролори на работата на државните и локалните функционери и институции и да вршат притисок тие да работат според законите, транспарентно ...

„Граѓански објектив“ во Битола, настан на отворено, 2016 година (Архива на ЦИВИЛ )

ЦИВИЛ ќе го промовира граѓанското новинарство на битолски Широк Сокак

ЦИВИЛ ќе одржи јавна презентација на проектот „Граѓански објектив“ на плоштадот Магнолија, Широк Сокак, во четврток, 30 август, со почеток во 20 часот. Со проекција на фотографии, видео содржини и ...

Гласно за промени!

Кога институциите затајуваат, а медиумите се под притисок, моќта и одговорноста да алармираат за неправдите и нефункционирањето на системот останува во рацете на одговорните граѓанки и граѓани. Токму ова е ...

Page 1 of 17 1 2 17

CIVILMEDIA NEWSLETTER