fbpx

Tag: граѓанско новинарство

И младите од Велес сакаат да станат граѓански новинари!

Поради големата заинтересираност на граѓан(к)ите за граѓанското новинарство, ЦИВИЛ - Центар за слобода, во средата одржа работилница во Велес, како дел од проектот „Граѓански објектив“. Десетина млади велешанки и велешани, по ...

Семинар за граѓанско новинарство во Скопје

ЦИВИЛ -Центар за слобода ги поканува заинтересираните граѓан(к)и да станат дел од големото семејство граѓански новинарки и новинари кои во досегашните пет семинари за граѓанско новинарство се стекнаа со теоретски и ...

Кога медиумите беа слепи, глуви и неми…

Драги мои пријателки и пријатели, знајни и незнајни сограѓанки и сограѓани, Проектот #ГраѓанскиОбјектив е простор на граѓанските новинарки и новинари. Не можеме да очекуваме од никого освен од нас самите, ...

ЦИВИЛ и граѓанските новинари во борба против апатијата

ЦИВИЛ - Центар за слобода и граѓанските новинарки и новинари од целата земја се борат против апатијата и продолжува со серијата настани посветени на граѓанското новинарство. Овојпат, ЦИВИЛ ги повикува сите ...

Page 6 of 7 1 5 6 7

CIVILMEDIA NEWSLETTER